GÜNDEM

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili bomba gelişme! Adil Öksüz detayına ulaşıldı

25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta helikopterinin düşmesi sonucu vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni deliller ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunun başlattığı soruşturmada Adil Öksüz detayına ulaşıldı.

25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta helikopterinin düşmesi sonucu vefat eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir suikasta kurban gittiği ortaya çıkan delillerle netleşmiş durumda. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunun başlattığı soruşturmada Adil Öksüz detayına ulaşıldı. Öksüz'ün suikastta adı geçen bir pilotla yaptığı görüşmeler ortaya çıktı.

Daha önce soruşturmada FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in operasyonu yönettiği, FETÖ imamlarının "Tere yağından kıl çektik" benzetmesi yaptığı ve F-4'lerin 75 saniyede bölgede olma imkanı varken bunun yapılmadığına ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmıştı. 

Sabah'ın haberine göre; bu kez de suikastta FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün izine ulaşıldı. Soruşturma dosyasına 20 sayfalık itirafları giren örgütün avukatlar imamı ise şoke eden bir iddiayı gündeme getirdi.

İtirafçı imam ifadesinde elebaşı Fetullah Gülen'in İzmir Yamanlar Kolejindeki odasındaki F-16 maketinin Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin üzerinden uçan ve onun düşmesine neden olan uçağı simgelediğini söyledi.