GÜNDEM

Mustafa Akıncı sözlerim çarpıtıldı dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Türkiye’nin kendi sınırlarını güvende hissedebileceği bir durum yaratılması elzemdir" dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Türkiye’nin kendi sınırlarını güvende hissedebileceği bir durum yaratılması elzemdir" dedi. "Bilinçli olarak konuyu çarpıtıp tırmandıranları bir an önce sağduyuya davet ederim" diyen Akıncı, Barış Pınarı ve Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili yaptığı açıklamalar ile ilgili oluşan tepkiye yazılı olarak cevap verdi. 

"Sosyal medya üzerinden birkaç gün önce belirttiğim görüşler, inandığım samimi düşüncelerimdir. Ne var ki bu düşünceleri doğru anlamak yerine, haksız ve orantısız eleştiriler yapılmış, bunun da ötesinde sosyal medya aracılığı ile organize biçimde iğrenç küfür ve tehditlerle dolu saldırılar gerçekleştirilmiştir. Bu düzeysizlik halen devam etmektedir" dedi.

SÖZLERİM ÇARPITILDI

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı sözlerini şöyle bitirdi; "Bu süreçte terör, barış, demokrasi kavramları gibi konulardaki gerçek duygu ve düşüncelerimi bilen ve desteğini esirgemeyen tüm halkımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. Bilinçli olarak konuyu çarpıtıp tırmandıranları da bir an önce sağduyuya davet ederim. Bu anlayış içerisinde kamplara bölünüp birbirimizi suçlamanın bir anlamı olmadığına inanıyorum. Türkiye ve bölge bu zor dönemden elbette barış içinde çıkmanın yolunu bulacaktır. Bu günler geride kalacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne dek şehit düşenlere Tanrı’dan rahmet, yaralılara acil şifalar diler ocaklarına ateş düşen ailelerin acılarını paylaşırım.

Yorumlar
Günün Manşetleri