GÜNDEM

Mustafa Destici'nin açıklaması Kılıçdaroğlu'nun moralini bozdu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından ziyaret edilmesinin ardından ortak basın toplantısı gerçekleştirildi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Yapılan bir operasyondan Türkiye Cumhuriyeti’ni sorumlu tutmak tarihte görülmemiş bir şey. Türkiye’yi yöneten kim ben miyim? Başarısızlığın faturasının talimatı verene kesilmesi gerek. Şu ana kadar 5 sorunun cevabını almış değilim. Bunun cevabını hala bekliyorum. Bana değil millete vereceksin.

5 sorunun cevabının hala bekliyorum ister Erdoğan verir ister yetkilendirdi biri verir. 5.5 6 yıldır bunları ellerinde tutuyordu terör örgütü ne yaptınız siz. Siz İstanbul seçimlerinde gittiniz terör örgütünün başından oy için destek aldınız mektup yayınlattınız. Bunların serbest bırakılması için neden mektup istemediniz. “Dostum Trump” diyordun papazı verirken neden “Yahu bizim şu vatandaşlarımızı da alalım bir şekilde” neden diyemedin. Ben böyle söyleyince kızıyorlar. Hakaret yok sorularımda. Suçlama da yok. Sokaktaki vatandaş da bilmek zorunda.

16 şehidimizin hakkını ve hukukunu savunmak için soruyorum.

Mustafa Destici:

Terörle mücadele hepimizin ortak meselesi. Bu meselede en önemli sorumluluğumuz bir siyasetçi olarak bir ve beraber hareket etmektir. Asıl hedef alınması gereken evlatlarımızı kahpece öldüren terör örgütüdür. Kınanması gereken PKK’dır. Bu üzüntülü hadisede bile gördük ki PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP bunu kınamaktan geri durdu. Bazen ağzımızdan sehven bazı ifadeler çıkabilir bunun peşine düşüldüğü zaman bizim aleyhimize de kullanılabilir.

O yüzden burada daha hassas davranmak gerekir. Birbirimizi suçlamak yerine bir milletçe terörle mücadele nasıl veririz bunu konuşmak lazım. Terörün finansının kesilmesi ki; burada hemfikiriz. Terörle mücadele konusunda terörü destekleyenler neredeyse bununla mücadele edilmesi gerekiyor. Biz BBP olarak bu konudaki duruşumuz çok açık. Aynı şekilde Cumhur İttifakı’ndaki konumumuzu da koruyoruz.

Sınır dışı harekatlarımız en son Gara operasyonuna da baktığımız zaman bizim kahramanlarımızın bir mağarada tutulduğu öğreniliyor ve buraya bir operasyon düzenleniyor. Operasyonun amacı kahramanlarımızı sağ salim kurtarmaktır. Önemli olan niyettir. Onlar şehit olmadan alınmak istenmiştir. Ama burada önemli olan niyettir. Bu niyetle bu operasyon yapılmıştır. Burada terör örgütlerine karşı ortak bir tavır sergilememize inanıyorum. Bence bu tartışmalar artık sona ermelidir. Ziyaretimizin bir nedeni yeni anayasa bir nedeni de bu ortak bir duruş için gayret ediyoruz.

HA PKK HA HDP İKİSİ DE AYNI

Bazı sorular kamuoyu önünde sorulur. Bazı sorular da kapalı bir şekilde sorulur. Meclise gelen iki bakanımız bilgilendirmeye geldi. İki bakanımız PKK’nın uzantısı olduğu Meclis’te ne kadar bilgilendirme yapacak. Ha PKK ha HDP’li vekiller. Ha Murat Karayılan ha Pervin Buldan.

Bu tartışmaları ileri taşımanın iyi sonuçları olmayacağını düşünüyorum. Bizim oturup konuşup birliğe ihtiyacımız var.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri