GÜNDEM

Mutasyonlu koronavirüs için korkutan uyarı! Daha bulaşıcı maske işe yaramıyor

Covid-19 ile Mücadele Gücü'nün başındaki isim Pier Luigi Bartoletti, B 117 virüsü olarak bilinen ve Türkiye'de de bir çok ilde görülen mutasyonlu virüs hakkında korkutan açıklama yaptı. B 117 virüsünün daha bulaşıcı olduğu ve maskenin işe yaramadığı belirtildi.

Dünyada birbiri ardına ortaya çıkan koranavirüs mutasyonları, hayatı tehdit etmeye devam ediliyor. İtalya’da Kovid-19 ile Mücadele Gücü'nün başındaki isim Pier Luigi Bartoletti'den mutasyonlu virüs açıklaması geldi.

Bartoletti, B 117 virüsü olarak bilinen ve virüsün İngiltere varyantı olan bu mutasyonlu virüse karşı cerrahi maskelerin herhangi bir işe yaramadığını ileri sürdü.

"Gençleri son derece etkiliyor"

Şu an kullanılan tıbbi maskenin yeni mutasyonlu virüse karşı bir işe yaramadığını iddia eden Bartoletti, açıklamasına şöyle devam etti: FFP2 veya FFP3 tipi maskelerin yeni virüs tipine karşı işe yarayabilir. Kapalı yerlerde maskeleri aşabiliyor.

Daha bulaşıcı

Daha öldürücü değil ama kesinlikle daha bulaşıcı. Gençleri de son derece etkiliyor. Kolay adapte olup hızlı hastalık yapıyor.