GÜNDEM

Nagehan Alçı ile Temel Karamollaoğlu arasında İstanbul Sözleşmesi tartışması

Habetürk ekranlarına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun İstanbul Sözleşmesi aleyhinde sarf ettiği cümlelere Nagehan Alçı'dan tepki geldi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk'te canmlı yayınan "Gerçek Fikri Ne?" programına konuk oldu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

''SÖZLEŞME, CİNSİYETİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYOR''

Programda İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili bölümde tansiyon yükseldi. Sözleşmeye itiraz eden Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili, "Cinsiyeti ortadan kaldırmak istiyor. Cinsiyeti nasıl ortadan kaldıracaksın? Erkek erkek, kadın kadındır" dedi.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ŞİDDETİ ARTTIRIYOR'

İstanbul Sözleşmesi'nin kadına şiddeti artırdığı kanaati doğurduğunu belirten Karamollaoğlu, ailenin mutlaka korunması gerektiğinini söyledi. 

Karamollaoğlu, devletin gerektiğinde ailelerin de temsilcileriyle uzlaşma komisyonu kurabileceğini olmazsa da ayrılabileceklerini ifade etti.

NAGEHAN ALÇI'DAN TEPKİ: ''ERKEKLER KADINLARI ÖLDÜRÜYOR''

Araya giren Nagehan Alçı, "Ama olmuyor işte erkekler kadınları öldürüyor" diyerek itiraz etti.

KARAMOLLAOĞLU: ''KANUN BUNU ÖNLÜYOR MU?''

Karamollaoğlu ise "Ama bu kanun bunu önlüyor mu? Önlemiyor" dedi.

Alçı ise "En azından havayı değiştiriyor. Kadınlara şiddet görürlerse yarım saat içinde kapısına polis gelmesi güvencesi veriyor" diye yanıt verdi.

''KADIN, SENİN CANINA OKURUM DİYOR...''

Karamollaoğlu, ise "Ama burada ters iddialar da var. Bir kadın telefon açıyor, polis geliyor, durduk yere bir adamı alıyor. Ailesinden koparıyor. O da diyor ki "Sen bana bunu yaparsan ben de senin canına okurum" gidiyor kadını öldürüyor." diye konuştu.

''KADINLAR MI SUÇLU?''

Alçı ise Karamollaoğlu'nun sözlerine şaşırarak "Yapmayın. Öldürülen kadınlar mı suçlu oluyor. " diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar
Günün Manşetleri