GÜNDEM

Neden koronavirüs aşısı olmalıyız? Corona virüs aşısı olmak için 10 iyi neden

Dünyada 1,76 milyon kişinin hayatını kaybetmesine yol açan pandemiyi durdurmak için aşılar geliştirildi. Dünya aşı sürecinin sonunda koronavirüs salgınının bitmesini umut ediyor. Peki Neden koronavirüs aşısı olmalıyız? Koronavirüs aşısı pandemiyi bitirecek mi? İşte aşı ile ilgili merak edilen detaylar..

Yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşılar pandemiyi durdurmak için hayati önem taşıyor. İşte Koronavirüs aşısı olmak için 10 iyi neden..

1- AŞILAR GÜVENLİDİR

Yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirilen aşılar, şimdiye kadar tarih boyunca geliştirilen diğer tüm aşılardan daha yüksek bir teknolojiye ve bilgi birikimine dayanıyor ve hepsi içinde en güvenli olanları.  

Ayrıca klinik deneyler, çeşitli yaş ve etnik grupları içeren 10 binlerce kişi üzerinde yapılıyor ve sonuçlar aşıların sadece hafif yan etkilere sahip olduğunu gösteriyor.  Uzmanlar yüzde 90-95 arasındaki  etkinlik oranları bildiren Pfizer/BioNtech, Moderna ve Sinovac aşısının, daha önce çeşitli hastalıklar için geliştirilen aşılardan çok yüksek olduğunu ifade ediyor.  Bu durum, aşılanan her 10 kişiden en az 9’unun hastalanmayacağı anlamına geliyor.

2- AŞI YAPTIRMAYI TERCİH ETMEK, YAŞAMI YA DA ÖLÜMÜ SEÇMEK DEMEK

Covid-19’un da dahil olduğu aşıyla önlenebilen tüm hastalıklar riskl taşıyor. “0ur World in Data”nın verilerine göre 1990 ile 2017 yılları arasında tüm dünyada aşıyla önlenebilir hastalıklar nedeniyle yaklaşık 1,5 kişi hayatını kaybetti. Bu hastalıklar arasında tüberküloz, kızamık, hepatit B, hemofilus influenza tip B, tetanoz,  meningokok menenjit, sarı humma ve difteri yer alıyor.