GÜNDEM

Nedim Şener FETÖ'cülerin mahkemelerde kullandığı taktiği yazdı

Hürriyet Yazarı Nedim Şener, 'Maceracı’ adıyla Anadolu kentlerinden programlar yapan Murat Yeni’nin mahkemedeki FETÖ taktiklerini yazdı.

Hürriyet Yazarı Nedim Şener, "Fetullahçı Terör Örgütü’nün televizyon kanallarında ‘Maceracı’ adıyla Anadolu kentlerinden programlar yapan Murat Yeni’nin son macerası acı bitti." ifadelerini kullandı.

Nedim Şener, "Murat Yeni, FETÖ’cülerin yargılandıkları mahkemelerde uyguladığı “Ceza almamak için önce itirafçı ol, sonra inkâr et” taktiğini uyguladı." diye yazdı.

Nedim Şener, Maceracı'nın 'önce itirafçı ol, sonra inkâr et' taktiğiyle ilgili şunları kaydetti:

İTİRAFÇI OL KURTUL

Ekranlarda bol bol yemek yemesiyle meşhur olan “Maceracı” Murat Yeni, örgüt üyesi başka kişilerin isimlerini vererek, “etkin pişmanlıktan” yararlanıp 1 yıl 6 ay hapis ve “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması (HAGB)” kararı almayı planladı.

SONRA İNKAR ET DİĞERLERİNİ KURTAR

İtirafçı olup FETÖ üyelerinin isimlerini vererek kendini kurtaran Murat Yeni, ikinci adımda hakkında ifade verdiği kişilerle ilgili sözlerini inkâr ederek, o örgüt üyelerini de temize çıkarmayı planlıyordu.

YAZIŞMA OYUNU BOZDU

Ancak mahkemeler arasındaki yazışma FETÖ’nün bazı itirafçılarının uyguladığı ve 'Maceracı' Murat Yeni’nin de başvurduğu oyunu bozdu. 1 yıl 6 ay hapis ve 'hükmün açıklanmasının geriye bırakılması' kararı ile kurtulmayı planlayan Murat Yeni’ye örgüt üyeliğinden 8 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar
Günün Manşetleri