GÜNDEM

Nurcan hemşire 1992 Erzincan depreminde 8 gün sonra kurtarılmıştı! İzmir depremine de yakalanan Nurcan hemşire yaşadıklarını anlattı

28 yıl önce yaşanan Erzincan depreminin mucize ismiydi Nurcan Hemşire. 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından tam 187 saat enkaz altından çıkarıldı ve hayata tutunmayı başardı. Nurcan Hemşire İzmir depremine de yakalandı ve yaşadıklarını anlattı.. Nurcan hemşire, İzmir'de umutla bekleyen vatandaşlara çağrıda bulundu.

Nurcan hemşire 28 yıl önce Erzincan'da 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından tam 187 saat enkaz altında kalmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda günler sonra kurtarılan Nurcan hemşire 30 Ekim'de Ege Denizi'nde meydana gelen depreme de İzmir'de yakalandı.

(1992 yılındaki depremde Nurcan hemşirenin kurtarıldığı an)

UMUDUNUZU KAYBETMEYİN

Son depremden sonra anıları canlanan ve o anları yeniden yaşayan Nurcan Hemşire çağrıda bulundu. Nurcan Eraslan Arslan "Kimse ümidini kaybetmesin" dedi. 

Şu an İzmir Buca'da bir apartmanın birinci katında yaşayan Arslan "Çocuklarımla dışarı çıktık ve bir süre apartmanımızda oturduk. Evimizde çatlak olmadığı için gece geri döndük. Ama çok korktuk ve aklıma 1992 Erzincan depremi geldi" dedi.

 AÇ SUSUZ BEKLEDİM

Erzincan depreminde yaşadıklarını anlatan Nurcan Hemşire ''Ben 653 vatandaşımızın öldüğü Erzincan depreminde 187 saat enkaz altında karanlıkta aç susuz bekledim. Yağmur suyu ve idrarımı içtiğim yazılmıştı. Bunlar doğru değil. Hareket edemiyorum ki nasıl su içeyim.'' dedi..