GÜNDEM

Ömer Çelik'ten AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın paylaşımına tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın 'Işıklar yanıyor' paylaşımına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ''Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır.'' dedi.

CHP'li Enis Berberoğlu hakkında yeniden yargılama talebinin reddine ilişkin karar sonrası sosyal paylaşım sitesi Twiiter'da 'ışık' polemiği yaşandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın Twitter hesabından 'Işıklar yanıyor' diyerek paylaştığı AYM fotoğrafı, polemik konusu oldu.

''Utanç verici saygısızlık''
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ''Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır. Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir.

''Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır''
Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM’de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor. Bu kabul edilemez.

Yorumlar
Günün Manşetleri