GÜNDEM

Operasyon başladı! PKK'nın inleri vuruluyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadele kapsamında "Pençe-Kartal Operasyonu başladığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik planlanan Pençe-Kartal operasyonunun başladığını duyurdu. Operasyonda savaş jetleri PKK'nın inlerini vurmaya başladı. MSB'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada "Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor" ifadesi kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında, "Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize her geçen gün artan taciz, saldırı teşebbüsünde bulunan, böylece halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak maksadıyla, uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda Irak'ın kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk'taki terör yuvalarına hava harekâtı icra edilmektedir." denildi.

VARLIĞIMIZA KAST EDENLER...
İletişim Başkanı Altun, Pençe-Kartal Operasyonu ile ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Altun, "Pençe-Kartal operasyonuyla Kuzey Irak'taki terör mevzilerini yerle bir ediyor, terörü kaynağında kurutma stratejimizi bir kere daha hayata geçiriyoruz. Varlığımıza kast edenler, kahraman ordumuzun pençeleri arasında yok olmaya mahkumdur. Allah Mehmetçiğimizin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Günün Manşetleri