GÜNDEM

Optimar'ın son seçim anketinde sürpriz sonuçlar çıktı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar Araştırma'nın yaptığı son seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Selvi, 'Anketten sürpriz sonuçlar çıktı' başlığıyla yayımlanan yazısında sözlerine "Sıcak siyasi gündeme ilişkin çarpıcı sonuçlar taşıdığı için Optimar’ın aralık ayı anketini paylaşmak istedim" diye başladı. İşte son seçim anketi sonuçları..

Abdulkadir Selvi, Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın, 3-9 Aralık tarihleri arasında, 26 ilde 2 bin 253 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı anketten birçok veri paylaşıldı. İşte Optimar’ın son seçim anketinden çıkan sonuçlar..

MUHARREM İNCE’YE DESTEK NE DURUMDA?

CHP’ye sert eleştiriler yöneltip, “Memleket Hareketi”ni başlatan Muharrem İnce, parti kurmak için gün sayıyor. Optimar’ın anketine katılanların yüzde 14.8’i Muharrem İnce parti kursa oy vereceğini söylüyor. Az bir oran değil. Bir de Muharrem İnce’nin ikna etmesi gereken yüzde 10.1’lik bir kararsız kitle bulunuyor. Hayır diyenlerin oranı ise yüzde 75.1 seviyesinde.

MUHARREM İNCE’YE DESTEK HANGİ PARTİDEN?

Muharrem İnce’ye en çok destek beklendiği gibi CHP tabanından geliyor. Muharrem İnce’ye oy verebileceğini söyleyenlerin içinde CHP’liler yüzde 41.1’le ilk sırada geliyor. Oy vermem diyen CHP’liler ise yüzde 50’yle en son sırada geliyorlar. 

MUSTAFA SARIGÜL’E İLGİ VAR MI?

Türkiye Değişim Hareketi Partisi’nin tabelasını asmaya hazırlanan Mustafa Sarıgül’e desteğin yüzde 4.1 seviyesinde olduğu görünüyor. Sarıgül’ün ikna etmesi gereken kararsızların oranı ise yüzde 11.8 çıkıyor. Yüzde 84.1 oranında bir kesim ise Mustafa Sarıgül’e oy vermeyeceğini söylüyor.