GÜNDEM

Ordu Belediye Başkanı Güler'den Nutella'ya cevap!

Nutella, Twitter'dan ürünlerinin helal sertifikalı olup olmadığını soran bir tüketiciye "Helal değiliz" diye yanıt verdi. Söz konusu olaya Ordu Belediye Başkanı Güler'de dahil oldu.

İtalya merkezli çikolata üreticisi Nutella, Twitter'dan ürünlerinin helal sertifikalı olup olmadığını soran bir tüketiciye "Helal değiliz" diye yanıt verdi. Twitter'da hem Dünya hem de Türkiye gündeminde en çok konuşulanlar arasına giren Nutella, bir süre sonra yeni bir paylaşımda bulundu ve özür diledi.

KULLANICIYA "HELAL DEĞİL" YANITI

Nutella'nın yaptığı ikinci paylaşımda, "Dünya çapında satılan tüm Nutella'lar helal tüketime uygundur. Nutella üreten tesisleri yüzde 90'dan fazlası halihazırda helal sertifikasına sahiptir. Geri kalan fabrikalar için ise sertifikalandırma süreci devam etmektedir. Daha önceki tweet'imizde yaptığımız hatadan dolayı özür dileriz." ifadelerine yer verildi.

HİLMİ GÜLER'DEN NUTELLA'YA GÖNDERME

Dünyaca tanınan çikolata firmalarından Nutella'nın sosyal medyadaki resmi sayfasının ürünlerinin helal olmadığını paylaşmasının ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler sosyal medyadan net mesaj verdi.

Firmanın bu cevabı üzerine Türkiye'nin en fazla fındık üretilen ili Ordu'dan cevap gecikmedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, sosyal medyadan Ordu'da üretilen kakaolu fındık kremalarını paylaşarak, "Bizim safımız yıllardır belli. Hem yerli, hem helal" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri