GÜNDEM

Ordu komutanlığı yapan şu zihniyete bakın

Karanlık Oda TV'de köşe yazıları yazan eski Tuğamiral Türker Ertürk, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin yaptığı değerlendirmede skandal bir öneri sundu.

2008 – 2010 yılları arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüten tuğamiral Türker Ertürk, Tele 1'de yayınlanan Türkiye'nin Geleceği programına katılan Türker Ertürk, Türkiye'nin nasıl bir yol izlemesi gerektiğine yönelik akılalmaz tavsiyelerde bulundu.

Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, o skandal açıklamasında, "O bölgede radikal İslami örgütler olacağına iyi ilişkilerimizi geliştireceğimiz güçlü merkezi otoritenin egemen olduğu federatif bir yapı içinde Kürtler olsun daha iyi" dedi.

Ertürk'ün açıklamaları sosyal medyada birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı.

TÜRKER ERTÜRK KİMDİR?

Mesleğinden ayrılmasının sonra CHP’ye katılmış ve yaklaşık olarak beş yıl CHP içinde siyasi faaliyet yürütmüştür. Bu süre içinde Milletvekili aday adayı olmuş ve Trabzon İl Başkanlığı için yarışmıştır. 12 Kasım 2014’de "kurucu ilkelerinden uzaklaştığı, Atatürk’e olan bağlılığını yitirdiği" gerekçesiyle CHP'den istifa eden Ertürk,

14 Kasım 2014’de Anadolu Partisi’nin ikinci kurucu ismi olmuş fakat siyaseten anlaşmazlığa düştüğünden, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinden önce 18 Mart 2015’de partiden istifa etmiş olup, halen siyasi çalışmalarını bağımsız olarak sürdürmektedir.

Binbaşı rütbesinde Deniz Kuvvetleri Milli Plan Subaylığı, Yarbay rütbesinde Donanma Komutanlığı Eğitim ve Tatbikat Kısım Amirliği, Albay rütbesinde ise Deniz Kuvvetleri Komuta Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yapmış olan Türker Ertürk, askerlik mesleğinden ayrıldıktan sonra birçok televizyon ve radyo programına katılmış, makaleleri yayınlanmış, çok sayıda konferansta konuşmacı olarak katılmıştır.

Halen Türkiye, Avrupa ve Amerika’da yayın yapan 25’i aşkın dergi, gazete ve internet gazeteciliği yapan sitede köşe yazarlığı yapmakta ve konferanslar vermektedir.

Yorumlar
Günün Manşetleri