GÜNDEM

Otopark terörüne karşı İSPARK'tan önlem

Yetkisi olmadığı halde otopark parası isteyen 2 kişinin görüntülenmesi ve bir kişinin bıçaklanmasının üzerine İSPARK'ın, yasa dışı işletmeciliği engellemek için bariyerli sisteme geçeceği bildirildi. Bu açıklamanın ardından ise QR kodlu vale gündeme geldi.

İstanbul Bebek'te bir kişinin park ücreti tartışmasında bıçaklanması, "değnekçilik" olarak nitelendirilen illegal işletmeciliği yeniden gündeme getirdi.

Yetkileri olmadığı halde sürücülerden otopark ücreti isteyen ve "değnekçi" diye tabir edilen fırsatçılara karşı harekete geçildi. 

Vale hizmetinde QR kodlu kimlik kartı dönemi başlayacak. Valeler kimlik ve şirket bilgilerinin yer aldığı kartlarla görev yapacak.  

Ayrica stres yönetimi ve öfke kontrolu gibi eğitimlerden de geçirilecekler.

İşletme izni olmayan otoparkçılara hapis cezası uygulanıyor. Karayolu üzeri park yerindeki araçlar için park ücreti, yetki ve sorumluluk alanına göre park yerini tespite yetkili idarece veya bu idarelerce işletme izni verilen gerçek ve tüzel kişilerce alınabilecek.

Bunlar dışında hiçbir gerçek ve tüzel kişi, park ücreti alamayacak. Erişme kontrollü karayolu (otoyol-ekspres yol) hariç olmak üzere, büyükşehirlerde yetkili idare, büyükşehir belediyesi olacak.

Bu hükme aykırı park ücreti alan veya almaya teşebbüs edenlere, 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası uygulanacak.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri