GÜNDEM

Oxford'un koronavirüs aşısı hakkında açıklama! Koronavirüs aşısı yüzde kaç koruma sağlayacak?

Çinde ortaya çıkan ve Dünya genelinde 1,2 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisine karşı etkili bir aşı, hayati önem taşıyor.Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın geliştirdiği potansiyel koronavirüs aşısı hakkında açıklama yapıldı

Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca'nın geliştirdiği potansiyel koronavirüs aşısının son aşama klinik testlerine dair veriler yıl sonunda açıklanacak. Yetkililer, aşının en az yüzde 50 oranında koruma sağlamasının beklendiğini ve yıl sonundan önce dağıtılabileceğini açıkladı.

Oxford Üniversitesi Aşı Çalışmaları Direktörü Andrew Pollard, parlamentoda İngiliz milletvekillerine yaptığı açıklamada, geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının son aşama insan deneylerinin sonuçlarını bu yılın sonunda sunacaklarını açıkladı.

Pollard, aşının işe yarayıp yaramayacağının bu yılın sonunda büyük ölçüde belli olacağını belirterek, politika yapıcılardan aşının ilk önce kimlere yaptırılması gerektiğine dair karar almaları gerektiğini söyledi.

Bununla birlikte; Polard, aşının yılbaşından önce uygulanmaya başlanmasının olasılığı hakkındaki bir soruya, "Bunun mümkün olması için küçük bir şans var ama bilmiyorum" dedi.