GÜNDEM

Özel aracını kullananlar için seyahat kısıtlaması nasıl olacak?

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında Türkiye'de seyahat kısıtlaması geldi. Özel aracı ile seyahat etmek isteyenlerin merakla beklediği soru yanıtını buldu. İşte özel aracı ile başka bir şehre gitmek isteyenler için kurallar..

Şehirler arası seyahat kısıtlamasında özel aracını kullananlar için yapılacak uygulamalar belli oldu. Bir kentten bir kente özel aracıyla gidenler şehir girişinde kontrol edilecek. Makul bir nedeni olmayanlar kente alınmayacak ve geri gönderilecek.

Uçaklar ve otobüslerle ilgili uygulamalar netlik kazanırken özel aracıyla seyahat etmek isteyenlere uygulanacak kısıtlamalar merak konusu olmuştu. Edinilen bilgilere göre özel araçla seyahat, kontrollü gerçekleştirilecek. Şehirlerin girişinde nöbet tutan ekipler, kente giriş çıkışları kontrol edecek. Durdurduğu araçtakilerin ilk önce ateşini ölçecek.

SEYAHAT İÇİN MAKUL NEDENİ OLMALI
Ardından yolcuya sorulan ilk soru nereden gelip nereye gittiği olacak. Ayrıca yolculuğun nedeninin ne olduğu da sorulan sorular arasında yerini alacak. Zorunlu ve makul bir nedeni olmayanlar illere alınmayacak veya ilden çıkışlarına izin verilmeyecek.

14 GÜN KARANTİNADA KALACAK
Zorunlu ve makul nedeni olanlar sağlık kontrolünden geçirilecek, koronavirüs belirtileri göstermesi durumunda zorunlu 14 günlük karantinaya alınacak. Yolcuların bilgileri gidecekleri illere bildirilecek, takibi sağlanacak.

Yorumlar
Günün Manşetleri