GÜNDEM

Paniğe gerek yok! İstediğiniz her şeyi ayağınıza getiriyorlar

Cep telefonu uygulamalarından market alışverişi yapılmasına imkan veren Getir, Banabi ve İstegelsin gibi uygulamalar çalışıyor. Uygulamaların sektörleri itibarıyla sokağa çıkma yasağından etkilenmediği belirtildi.

Sokağa çıkma yasağı ile vatandaş market alışverişini nasıl yapacağını düşünürken Getir, Banabi ve İstegelsin gibi uygulamaların gıda lojistiği sektöründe oldukları için çalıştığı gözlendi.

Dün gece yarısına iki saat kala 30 büyükşehirde pazar gece yarısına kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla birlikte vatandaş evin gıda ihtiyacını karşılamak için kendini sokağa attı. Sokakta günlerdir görülmemiş bir kalabalık olurken kimi mahallelerde tansiyon yükseldi, arbedeler yaşandı.

Sabah saatlerinde büyükşehirlerde sokakta kimse olmazken Getir, Banabi ve İstegelsin gibi market siparişi verilen uygulamaların çalıştığı gözlendi.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre ürün ve/veya malzemelerin naklinde lojistiğinde yurt içi ve dışı taşımacılık kapsamında görevli olanların çalışmasına imkan veriliyordu.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri