GÜNDEM

Pınar Gültekin cinayetinde önemli gelişme! 162 kiloluk varili kim taşıdı?

Muğla'da vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde son dakika gelişmesi yaşandı. Üniversite öğrencisi olan maktul Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanık Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'ya olay mahallindeki bağ evinde yaptırılan keşfe itiraz etti. İtirazda çarpıcı bir bilgi yer aldı. İşte Pınar Gültekin cinayeti davasındaki son gelişmeler..

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanık Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'ya cinayet mahallindeki bağ evinde yaptırılan keşfe itiraz etti. Epözdemir, AA muhabirine, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince alınan karar gereği Pınar Gültekin'in öldürüldüğü bağ evinde yapılan keşfe ilişkin bilirkişi raporlarının 10 gün içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi. İtirazda çarpıcı bir detay dikkat çekti. Cansız bedenin beton döküldüğü varili tek başına taşımasının imkansız olduğu ortaya çıktı. İşte varilin ağırlığı!

CEZADA İNDİRİM İÇİN KURGULANDI

Pınar Gültekin cinayetinde tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı'nın beyanlarının çelişkili olduğunu iddia eden Epözdemir, sanıkların cezada indirim alma düşüncesiyle kurgulanmış ve ezberletilmiş ifadelerinin olduğunu öne sürdü.

CİNAYET YERİNDEKİ KEŞİFTE KOŞULLAR UYGUNSUZ!

Pınar Gültekin cinayetinin işlendiği bağ evinde yapılan keşfin olayın yaşandığı andaki durumu ortaya koymakta yetersiz olduğunu savunan Epözdemir, şunları dile getirdi:

"Yanan bir varil var ama yanan varil temin edilemedi. Maktule ile birlikte varil ve içindeki beton 162,5 kilograma tekabül ediyor. Bu konuda bilirkişi ve jandarma tutanakları var. Bu ağırlığın varilin tamamına eşit oranda dağıtılması lazım. Oraya konan ağırlıklar ancak dibe konuldu. Dolayısıyla çekim merkezi dip oldu.

PINAR GÜLTEKİN 1.83 BOYUNDA 65 KİLOGRAMDI

O da cinayetin olduğu andaki mahalde sağlıklı keşif koşullarını oluşturmadı. 162,5 kilogram ağırlığındaki varilin bir kişi tarafından arabadan indirilmesi hayatın olağan akışına, mantık ve fizik kurallarına aykırı. Hakeza taşınması da öyle. Maktule 1,83 metre boyunda ve 65 kilogram ağırlığındaydı.