GÜNDEM

Pınar Gültekin'in katil zanlısının tutuklanan kardeşinin ifadesi ortaya çıktı

Muğla'da Pınar Gültekin’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce tutuklanan Metin Cemal Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ‘delil karartmak’ suçlamasıyla tutuklanmıştı. Katil zanlısının kardeşinin ifadesi ortaya çıktı. Ayrıntılar haberimizde

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürüp, cesedini varil içine koyup yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı'nın 'delil karartma' suçundan tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı ifadesinde, "Ağabeyime ne yaktığını sordum. Dükkanda kalan ve bozulan kokoreçleri yakıyorum' yanıtını verdi" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz günü kayboldu. Ailesinin başvurusu üzerine jandarma ve polis ekipleri, arama çalışması başlattı.

Yapılan çalışmalar sırasında gözaltına alınan genç kızın eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, Pınar'ı çıkan kavgada elleriyle boğup öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti.

Avcı'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Pınar'ın kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Pınar, memleketi Bitlis'in Hizan ilçesinde toprağa verilirken Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek' suçundan tutuklandı.