GÜNDEM

PKK'ya soğuk duş! Türk askerinden Ovaköy hamlesi!

Irak’ın kuzeyinde Hakurk’tan Haftanin’e ulaşan Türk askerleri, batıda en kritik noktadaki Ovaköy’e giderek PKK'ya bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Ovaköy sınır kapısı stratejik olarak büyük bir önem taşıyor.

Haftanin’e ulaşan askerlerimiz şuan Ovaköy’de. Operasyonların ardından teröristlerin tüm iletişim ağını çökertilmesi hedefleniyor. 

Ovaköy Kapısı, güneydeki Fişhabur ve daha derinlerde Sincar üzerinden terör örgütünün Suriye koridorunun kesilmesi için stratejik nokta olarak öne çıkıyor.

Pençe harekatlarıyla Hakurk’tan Haftanin’e kadar terörist örgütün bütün kampları yok edilerek kontrol noktaları kuran Türk Silahlı Güçleri, Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan harekatlarıyla terörist örgütün Sincar bağlantılarını hedef aldı.

Geçtiğimiz sene başlatılan ve aralıksız süren Pençe harekatları derinlere inerken, bahar aylarıyla beraber teröristlerin Suriye kuzeyinden başlayan hareketliliği artınca tekrardan düğmeye basıldı. Geçen hafta Pençe-Kartal hava operasyonu ile Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan ve Hakurk bölgeleri hedef alındı.