GÜNDEM

Politic's Communication Research'ın anketi sonuçları açıklandı! Erdoğan en güvenilir lider

Politic's Communication Research araştırmasına göre; 'en güvenilir lider' yüzde 42.27 ile açık ara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Ankette, Erdoğan en yakın rakibini neredeyse 3'e katladı.

Politic's Communication Research firması Türkiye siyasi gündem araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 5 Kasım-20 Kasım 2020 tarihleri arasında 2 bin 700 kişi ile 17 ilde yüz yüze farklı sosyo-ekonomik, sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve il-ilçe kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş kişiler ile görüşülerek gerçekleştirilen anket sonuçlandı. 

Türkiye siyasi gündemine göre yapılan ankette, siyasi haber takibinden gazete okumaya, televizyon programlarının takibine, korona virüsten en güvenilir lidere kadar birçok soru cevap buldu.

"En güvenilir lider Erdoğan"

Yapılan anket çalışmasında vatandaşlara yöneltilen 'en güvendiğiniz lider' sorusuna, vatandaşların yüzde 42,27 'si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevabı verirken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 16,62, İYİ Parti Lideri Meral Akşener yüzde 14,72, MHP Lideri Devlet Bahçeli yüzde 8,18 oranında destek buldu.

Güvenilir lider araştırmasında Muharrem İnce'nin yüzde 5,68 destek alması dikkat çekti.