GÜNDEM

Polonya İstanbul Sözleşmesi'nden çekiliyor

Polonya yönetimi, İstanbul Sözleşmesi'nin yıkıcı etkisini komünizmden daha tehlikeli olarak yorumladı ve çekilme kararı aldı.

Polonya'da hükümet, İstanbul Sözleşmesi'nden çekileceğini açıkladı. Ülkenin Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro, çekilme sürecini Pazartesi günü resmen başlatacaklarını duyurdu.

Düzenlediği basın toplantısında, sözleşmenin ebeveyn haklarını ihlal ettiğini belirten Ziobro, çocuklara cinsiyet eğitimini zorunlu hale getiren maddelerin tepkilere yol açtığını kaydetti.

KARAR TEPKİLERE YOL AÇTI

Hükümetin, kararını duyurmasının ardından başkent Varşova'da sözleşmeyi savunanlar gösteri düzenledi.

Gösterinin organizatörlerinden Marta Lempart, "Amaç aile içi şiddeti yasal hale getirmek." dedi. AFP'nin görüntülediği gösteride, "Kadınlara karşı değil virüse karşı savaş" şeklinde sloganlar atıldı.

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandığı için 'İstanbul Sözleşmesi' olarak biliniyor.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KOMÜNİZMDEN DAHA YIKICI"

Polonyalı bakan, sözleşmenin zararlı olduğunu değerlendirdikleri ideolojik unsurlar içerdiğini ifade etti.

Kürtaj karşıtı görüşleriyle bilinen iktidardaki muhafazakar Hukuk ve Adalet Partisi'nden (PiS) Cumhurbaşkanı seçilen Andrej Duda, seçim kampanyası sırasında LGBT haklarını "komünizmden daha yıkıcı bir ideoloji" şeklinde nitelemişti.

EŞCİNSELLERİN EVLAT EDİNMESİ DE YASAKLANIYOR

Cumhurbaşkanı Duda, geçtiğimiz haftalarda eşcinsellerin evlat edinmesini yasaklayan bir tasarıyı imzalayarak, parlamentoya sundu.

Duda, eşcinsellerin evlat edinmeleri konusunun daha net bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunuyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri