GÜNDEM

Pompeo'dan akıl almaz Türkiye'ye yaptırım açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Cale Brown'un yaptığı yazılı açıklamaya göre, Pompeo görüşmede Çavuşoğlu'na akıl almaz bir açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Cale Brown'un yaptığı yazılı açıklamaya göre, Pompeo görüşmede Çavuşoğlu'na, "Türkiye'nin S-400 alımının Amerikan personeli ve askeri teknolojisinin güvenliğini tehlikeye attığını ve Rusya'nın Türk Silahlı Kuvvetleri ve savunma sanayine erişim imkanı tanıdığını" söyledi.

"YAPTIRIMLA HEDEFİMİZ RUSYA'YA ZARAR VERMEK, SİZE DEĞİL"

Pompeo görüşmede, yaptırımların hedefinin Rusya'nın önemli oranda gelir, erişim ve etki gücü elde etmesini önlemek olduğunu ve Türkiye ya da diğer herhangi bir ABD müttefiki veya ortağının askeri kabiliyetleri ya da muharebeye hazırlık düzeyine zarar verme niyeti taşımadığını belirtti.

TÜRKİYE'YE "NATO SİLAHLARI ALIN" ÇAĞRISI

Açıklamada, "Bakan Pompeo ayrıca Türkiye'yi, S-400 meselesini uzun yıllara dayanan savunma sektörü işbirliğimizle tutarlı şekilde çözmeye ve NATO ile uyumlu silah alımına yönelik NATO yükümlülüklerine tekrar kendini adamaya çağırdı" ifadesi kullanıldı

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri