GÜNDEM

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama! 7.8 büyüklüğünde deprem geliyor

Yaklaşık 10 yıldır İzmir depremi için uyaran Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan açıklamalar geldi.. Tüm Türkiye'de onlarca şehri ilgilendiren gelecek depremler haritasını çıkaran Prof. Ahmet Ercan gelecek 100 yılda ülkemizde yaşanacak depremlerle ilgili açıklamalar geldi..

Prof. Dr. Ahmet Ercan İzmir depremi yaşandıktan sonra dikkatlerin çekildiği isimlerden birisi oldu. Tüm Türkiye'de onlarca şehri ilgilendiren gelecek depremler haritasını çıkaran Prof. Ercan, gelecek 100 yılda ülkemizde İzmir'in çok daha ilerisinde sarsıntıların yaşanacağını açıkladı..

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tutarlı deprem tahminleriyle tanınıyor. İzmir'deki son depremi de 10 yıldır söylüyor. Hatta depremden 12 ve üç gün önce de uyarı yaptığını belirtiyor. 

Daha önce yine Foça-Karaburun-Midilli üçgeninde olacağını söylediği deprem 2017'de oldu. "O çok büyük bir deprem değildi. O dönem İzmir bir depremi hasarsız atlatarak güvenli bir alana girdi. Fakat son dönemde Sisam'ın üzerinde jeofizik bilgiler yığılmaya başlamıştı" diyor..

Peki bu uyarılara rağmen İzmir'deki bu yıkımı önlemek için yapılabilecek bir şey var mıydı? Ahmet Hoca bu soruyu şöyle yanıtlıyor: "Üç gün önce yapılacak bir şey yoktu tabii. Uzun vadede yapılması gereken işler bunlar. Aslında beni en çok dinleyenler İzmirliler. Şehrin çevresini saran dağlara yerleşim yapılması gerekiyordu.