GÜNDEM

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan korkutan rakamı açıkladı! Tam 400 bin kişi

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü ilk günlerden bu yana açıklamaları ilgiyle takip edilen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, henüz tespit edilememiş farkına varılamayan 400 bin vakanın bulunduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının düşüş gösterdiği döneme girdiğimiz şu günlerde Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tedirgin eden bir açıklama geldi.

400 BİN VAKA VAR AMA FARKINDA DEĞİLLER

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ceyhan, Twitter’daki paylaşımında, “Ülkemizde virüsü bulaştırabilecek, ancak kendisinde virüs bulunduğunun farkında olmayan 400 bin civarında insan aramızda dolaşıyor” dedi.

AVM’lerin açılması ve bazı ‘normalleşme’ adımlarını değerlendiren Ceyhan şöyle devam etti:

“Bir araya toplanmaların arttığı bu günlerde en azından virüsü bulaştırma riski yüksek olan sağlık personeli, garson, kasiyer, berber, otobüs şoförü, otel çalışanı, satış elemanı gibi meslek sahiplerine, belirti olmasa bile test yapılması ve bulunanlara izolasyon yararlı olur.”

Covid-19 önlemleri nedeniyle kapalı olan AVM’ler ve berber/kuaför dükkanları dün itibariyle açılmaya başlamış, bazı AVM’ler önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülmüştü.

Yorumlar
Günün Manşetleri