GÜNDEM

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'ndan korkunç rakam! 7 milyon kişi ölecek

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'ndan koronavirüs salgınıyla ilgili şoke eden bir tahmin geldi. CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu koronavirüs vaka sayısı iddiasıyla dikkat çekti.

Daha önce Habertürk'te yayını terk etmesiyle gündeme gelen Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, şimdi de verdiği rakamlarla konuşuluyor.  Şu an itibariyle 80 bine yakın kişinin öldüğünü, 45 bin kişinin de solunum cihazına bağlı olduğunu söyleyen Çilingiroğlu, dünya genelinde 7 milyon kişinin Kovid-19 nedeniyle öleceğini iddia etti...

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına ABD'den katılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'ndan şoke eden bir iddia geldi. 

mehmet çilingiroğlu

California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Çilingiroğlu, Güney Kore'de tedavi görüp iyileştiği için taburcu edilen 51 kişide yeniden virüsün görülmesini değerlendirdi.

Hastalığı geçirenin bir daha geçirmeyeceğini söylemenin zor olacağını çünkü hiçbir virüsün bir başkasına benzer etkiler göstermeyeceğini ifade eden Çilingiroğlu, dünyanın koranavirüsü yeni öğrendiğini söyledi. 

Bu nedenle sürekli maske kullanmanın önemine dikkat çektiğini belirten Çilingiroğlu, Türkiye'nin bu noktada aldığı kararlarla iyi bir noktada olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Dünyada bu kontrol altına alınamadığı takdirde Türkiye sınırlarını kapatacak, öyle kalacak. Hiç uçmayacak mısın aşı bulunup da bu kontrol altına alınana kadar ki 1 yılın üstünde zaman var. Bizler izole şekilde yaşamak zorundayız. Dünyada 151 ülkede kontrol altına alınması lazım bu virüsün"

Kovid - 19'un kontrol altına alınamaması halinde sonuçlarını hesapladığını vurgulayan Çilingiroğlu, "Bugün itibariyte 1,3 milyon insanda bu virüs var. Sadece 272 bini iyileşmiş. Bunlardan imüno terapi alabilirsin. 79 bin kişi oldu ölü sayısı. 45 bin de solunum cihazlarına bağlı. Onların da bir kısmı ölecek kesin. 1.3 milyonda 100 bin insan ölürse, 1,3 milyarda 1 milyon kişi ölür. Çarp 7 ile ne olacak 7 milyon insan ölecek dünyada. Bunu yazın Mehmet Çilingiroğlu demişti diye." dedi. 

Prof. Dr. Çilingiroğlu bunu azaltmanın tek yolunun ise insanları izole etmek ve maske takılmasını sağlamaktan geçtiğini savundu. Trump için gerizekalı nitelemesinde bulunan ve maske konusundaki hatalarını anlatan Çilingiroğlu, özellikle Florida ve New Orlians'ta gençlerin fink attığını ve maske olmadan birbirlerine yaklaştıklarını sonra da gittikleri eyalete virüsü taşıdıklarını ileri sürdü. 

Bu nedenle salgının yayıldığını savunan Çilingiroğlu, ABD'nin şimdi zor durumda kaldığını Çin'den ve Türkiye'den solunum cihazı istediğini aktarıp, "Kim derdi ki, ABD Türkiye'den ve Çin'den solunum cihazı isteyecek" dedi. 

Hidroksiklorinkin kullanımı konusunda Trump'ın rest çektiğini anlatan Çilingiroğlu, maske takılması halinde bu trajedinin yaşanmayacağını belirterek, "21. yüzyılda yapay zekanın tartışıldığı zamanda organik zekanın kullanılmadığı bir dönem yaşıyoruz. Bu çok kötü biliyor musunuz... " diye konuştu. 

Yorumlar
Günün Manşetleri