GÜNDEM

Prof. Dr. Uğur Şahin tarih verdi! BioNtech'in koronavirüs aşısı ne zaman hazır olacak?

Almanya merkezli BioNtech firmasının CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin başarılı olan ve dünyayı ayağa kaldıran koronavirüs aşısı için yeni açıklamalar yaptı. Peki koronavirüs aşısı ne zaman hazır olacak? İşte Uğur Şahin'in açıklamaları..

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ilk başarılı aşıyı bulduğunu açıklayan BioNTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirilen aşı ile ilgili Reuters’a konuştu. Uğur Şahin, koronavirüs aşısının gelecek ay hazır olabileceğini söyledi.

Şahin, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne “acil durumda kullanım izni” almak için başvuracaklarını ve her şeyin yolunda gitmesi durumunda Aralık ayının ortasında aşının hazır hale geleceğini söyledi.

Şahin, “Eğer her şey yolunda giderse ABD’den acil durumda kullanım iznini Aralık ayının ilk yarısında ya da ikinci yarısının başlarında alabileceğiz. Şahin, Avrupa Birliği’nin şartlı onayının ise Aralık ayının ikinci yarısında verilebileceğini dile getirdi. Bunların hepsi şartları karşılamamıza bağlı” dedi.

Geçen hafta Pfizer ve BioNTech, corona virüsü aşısının etki oranının yüzde 90’lara ulaştığını açıklarken dün de test sonuçlarının bütün detaylarını kamuoyu ile paylaştı.