GÜNDEM

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan Bayramı ve camiilerin tekrar ibadete açılmasına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı sorusuna Bakan Koca, "Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmayla ilgili bu bir hükümet kararı önümüzdeki günler salgının seyri bunda etkili olacak. Salgının seyrine göre zaten gündeme gelmiş olur. Hükümet ve sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamayı yapmış olur. Şu an Bilim Kurulunun gündemine gelmedi. Özellikle gelecek hafta salgının seyri görülerek karar almış olunur" şeklinde yanıt verdi.

CAMİLER NE ZAMAN AÇILACAK?

Camiler ibadete ne zaman açılacak sorusuna ise Bakan Koca şöyle yanıt verdi: "Camilerle ilgili doğrusu dünyada yer yer bazı uygulamaların olduğunu biliyoruz. Salgının seyrine göre gündeme gelebilir. Bilim Kurulmumuzda bu anlamda gündem olmadı. Önümüzdeki günler zannediyorum gündeme gelmiş olur. Olabilme durumu olursa daha çok tedbirli kuralları olmak kaydıyla hükümet ve bakanlar kurulunda gündem olur sayın Cumhurbaşkanı açıklamayı yapmış olur."

Yorumlar
Günün Manşetleri