GÜNDEM

Ramazan Bayramı'nda yasak ilan edilecek mi? Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında dijital ortamda toplanacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında, salgından normale dönüş sürecinde alınacak tedbirleri karara bağlanacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir süredir mesaisini sürdürdüğü İstanbul Huber Köşkü’nden videokonferansla altıncı kez başkanlık edeceği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyecek bir takım kararlar alınacak.

KADEMELİ ESNETME KARARLARININ AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın son halini verdiği normalleşme eylem planı da ele alınacak. Erdoğan’ın eylem planıyla ilgili 16 bakanlığın yaptığı hazırlıklar konusunda brifing alacağı, kabinenin ardından takvimin belli bölümlerini ve kademeli esnetmeyle ilgili kararları açıklaması da bekleniyor.

BAYRAM TEDBİRLERİ GÜNDEME GELECEK

Toplantıda, Ramazan Bayramı’na kadar geçecek üç haftalık dönemde alınacak yeni tedbirler de gündeme gelecek. İlk iki günü haftasonuna denk gelen Ramazan Bayramı'nın üç ve dördüncü günlerinde de yasak ilan edilip edilmeyeceği noktasında da karar verilmesi bekleniyor.

Alışveriş merkezlerinin kademeli açılması planı, Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması formülleri üzerinde duruluyor.

Ayrıca Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük yasak getirilmesi planlanıyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri