GÜNDEM

Reuters Türkiye'nin filyasyon ekiplerini dünyaya tanıttı

İngiliz haber ajansı Reuters Türkiye'deki koronavirüs ile mücadelenin gizli kahramanları olan filyasyon ekiplerinin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Dünyaca ünlü haber ajansı Reuters, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı mücadele eden Türk filyasyon ekiplerini takibe aldı. Reuters ev ev gezen filyasyon ekiplerinin çekilen fotoğraflarını dünyaya servis etti. Gece gündüz demeden çalışan Türk hekimleri ve sağlık yetkilileri ve fisyasyon ekipleriyle Türkiye’nin başarısı yabancı basın mensupları tarafından örnek olarak gösterildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca filyasyon çalışmasına ilişkin, "Türkiye’de ölüm artış hızındaki yavaşlama 5. haftada gerçekleşti. Türkiye ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülke" ifadelerini kullanmıştı. Reuters foto muhabiri Tuvan Gümrükçü tarafından çekilen fotoğraflar, Ankara'da ev ev gezen filyasyon ekiplerini izledi.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı virüs avcılarının çalışma sistemini Reuters'a anlatan Türk yetkili ise, bazen bir koronavirüs vakası nedeniyle 200 kişiye ulaşmak gerektiğini anlattı.

İki kişilik ekiplerden oluşan görevliler, corona virüs taşıyan kişilerle teması olan şüphelilerin evlerine giderek kapı kapı geziyor ve gerekli bilgilendirmeleri yapıyor.