GÜNDEM

Rus hava savunma sistemleri mat eden Türk SİHA'ları

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun Twitch yayınına konuk olan BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar, Yerli SİHA'ların Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın Ermenistan'a üstünlük kurmasında oynadığı önemli rol hakkında çarpıcı detaylara yer verdi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun Twitch yayınına konuk olan BAYKAR CEO'su  Haluk Bayraktar, firmanın ürettiği yerli teknolojiler hakkında dikkat çeken bilgiler verdi.

Savaş alanında dengelerin değiştiğini belirten Haluk Bayraktar, "Artık önemli olan sahada konvansiyonel harp araç gereçlerin miktarı değil. Önemli olan; sizin teknolojik kabiliyetleriniz, teknolojiyi ne kadar yetkin kullandığınız, bu networkü ne kadar sağlam kurduğunuz ve ne kadar durumsal farkındalık oluşturduğunuzdur. Artık bunları gerçekleştirebilenler sonuca ulaşabiliyor" dedi.

"KARABAĞ ZAFERİNDE GÖRDÜK"

Yerli SİHA'ların Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın Ermenistan'a üstünlük kurmasında önemli rol oynadığını aktaran Bayraktar, "Bu anlamda SİHA'ları özellikle konvansiyonel hava savunma sistemlerine karşı en son Karabağ Zaferi'nde gördük. Orada 50'den fazla hava savunma sistemi, 140 civarı tank, 100'lerce çok namlulu roket atarlar, topçu sistemleri SİHA'lar sayesinde nokta atışlarıyla imha edildi. SİHA'lar bu anlamda gerçekten oyun değiştirici sistemler ve önemli bir kuvvet çarpanı görevi görmekte" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri