GÜNDEM

Rüştü Reçber koronavirüs'ten kurtulduktan sonra ilk kez konuştu!

Koronavirüsü atlatan Rüştü Reçber, bu süreçte yaşadıklarını aktardı. Reçber, "Şu an taburcu oldum ve evdeyim. Ama hala karantinadayım" dedi.

Koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra bir süre hastanede tedavi gören 47 yaşındaki eski milli file bekçisi, 2 gün önce taburcu olarak, evinde karantina altına alınmıştı.

Açıklamalarda bulunan eski milli kaleci, "Bu işin şakası yok, genç yaşlı dinlemiyor" dedi.

Yoğun ve uzun bir tedavi süreci geçirdiğini söyleyen Rüştü Reçber, taburcu olduğunu ancak 15-20 gün daha evde karantinada kalacağını ifade etti.

RÜŞTÜ REÇBER KİMDİR?

Rüştü Reçber 10 Mayıs 1973'de Antalya’nın Korkuteli ilçesinin Küçükköy’ünde doğan milli kalecimiz Rüştü Reçber, futbol hayatına bir santrafor olarak başladı. İlk hocası Dursun Karasucu’nun, kendisinin uzun boyundan yola çıkarak kalecilik yeteneğini keşfetmesi üzerine, o günlerde Niğde’de düzenlenen bölgelerarası amatör futbol yarışmasında otoritelerin dikkatini çekti.

Rüştü Reçber Daha sonra, ümit milli takımı seçmelerinden de başarıyla geçti. Ümit milli takıma davet edildikten sonra, çocukluğundan beri hayalindeki takım olan Galatasaray'la görüşmek için İstanbul'a giden Rüştü, bu görüşmeden kafasında pek çok soru işaretiyle ayrıldı. Kendisinden Galatasaray'da forma giymeden önce bir yıl PAF takımında oynaması istendi, fakat İstanbul'da yanlız bir yıl geçirmeyi göze alamadığından, doğduğu şehir olan Antalya'ya geri döndü.

Fatih Terim tarafından keşfedilen, Antalya'da başladığı spor kariyerinde yedek kulübesinde beklemekten, İzmir'de yapılan Ümit Milli takımı seçmelerini geçerek kurtulan Rüştü, Ümit Milli takımımızda ilk kez forma giydiği karşılaşmada, Polonya'da Almanlar'dan 4 gol yedi. Daha sonra, 1993 yılında Beşiktaş'la anlaşan Rüştü, talihsiz bir trafik kazası geçirdi. Bu kazada, çok yakın bir arkadaşını kaybeden ve ağır yaralanan Rüştü için Beşiktaş'ın kapıları, kendisini muayene eden doktorun "çok riskli, almayın." sözleriyle kapandı. Bunun üzerine Antalyaspor'a dönen Rüştü, yeni taliplisi olan Fenerbahçe'de 1994-2003 yılları arasında toplam 9 yıl kaldı.

-1995-1996 ve 2000-2001 Türkiye Ligi Şampiyonluğu,
-1997-1998 Başbakanlık Kupası ve 1998-1999 Atatürk Kupası,
-Fenerbahçe tarihinde ligde ve toplamda en çok forma giyen kaleci,
-2002 Dünya Kupası'nda Dünya Üçüncülüğü,
-2002 Dünya Kupası'nda Dünya Üçüncülüğü'nden dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası,
-77 kez A milli, 11 kez Ümit, 1 kez Ordu milli takım forması giydi.

A milli takımımızın başarılı kalecisi Rüştü Reçber, 2002-2003 sezonu sonunda dünyanın büyük takımlarından Barcelona'yla beş yıllık bir sözleşme imzaladı.

Yorumlar
Günün Manşetleri