GÜNDEM

Rusya koronavirüs aşısını buldu! Dünyaya duyuracak

Dünya yeni tip koronavirüs aşısından gelecek haberi bekliyor. Amerikan CNN televizyonu son dakika açıklaması ile aşının bulunduğunu duyurdu..

Amerikan CNN Televizyonu, Rus yetkililerin iki haftadan az bir süre içinde, başkent Moskova'daki Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen bir Kovid-19 aşısına onay vermeyi planladıklarını duyurdu. CNN'e göre Rusya, bu durumda dünyada Kovid-19 aşısına onay veren ilk ülke olacak.

. Rusya'nın aşıya iki haftadan daha kısa bir süre içinde onay vermesinin beklendiği kaydedilen haberde, aşının öncelikle sağlık çalışanlarına yapılacağı belirtildi.

"BU BİR SPUTNİK ANI"

Aşının çalışmalarını finanse eden Rusya Ulusal Varlık Fonu'nun Başkanı Kirill Dmitriev, 1957'de Sovyetler Birliği'nin dünyanın yörüngesine ilk uyduyu yerleştiren ülke olmasına gönderme yaparak "Bu bir Sputnik anı" dedi. Dmitriev şöyle konuştu: "Amerikalılar Sputnik'in sinyallerini duyunca şaşırmışlardı. Aşıda da aynısı. Rusya bunu başaran ilk ülke olacak. Ama bilim insanlarımız birinci olmak için değil insanları korumak için çalışıyor."

AŞININ GÜVENİLİRLİĞİ KONUSUNDA ENDİŞELER VAR

CNN, Rusya'nın projeye ilgili hiçbir veri paylaşmadığına dikkat çekerek aşının ne kadar güvenli ya da etkili olduğunun bilinmediğini aktardı.