GÜNDEM

Rusya'dan çok konuşulacak aşı iddiası! Satın almaya çalıştılar

koronavirüs aşısını ilk olarak bulma ve üretme mücadelesi tüm hızıyla sürerken, bu konuda ilk önemli adımı atan Rusya’dan ciddi bir iddia ve suçlama geldi.

Başkan Putin’in dünyaya ilan ettiği “Sputnik V” adlı aşıyı geliştiren Moskova’daki Gamaley Enstitüsü’nün Müdürü Aleksandr Gintsburg, Batı’dan aşıyı geliştiren Rus uzmanları “satın alma” girişimleri olduğunu söyledi.

Devlet TV kanalında “Vesti Nedeli” programına konuk olan Gintsburg, Batılı bilim adamlarının, Rusya Sağlık Bakanlığı  Gamalay Epidemik ve Nikrobiyolojik Ulusal Araştırma Merkezi’ndeki uzmanları “ikna etmeye” çalıştıklarını ancak bunun yararsız bir çaba olduğunu savundu.

TurkRus’un haberine göre Gintsburg, “Bu ekipte çalışan bilimsel araştırmacılar son 10 yıldır Gamalay Enstitüsü’nde. Bu ekibi Amerikan ve Avrupalı üniversiteler kıskanır. Bizim elemanlarımız satın almayı deniyorlar ama hiç bir şey elde edemezler” dedi.

Gintsburg ayrıca Rusya’nın bulduğu aşı ile ilgili Batılı meslektaşlardan gelen olumsuz eleştirileri de anlayışla karşılamak gerektiğini belirterek, “Bu eleştirilerde komplo aramaya gerek yok. Batılı firmaların, bizim ürettiğimiz bir ürüne olumsuz bakmalarından kaynaklanan doğal bir tepki. Ama bu olumsuzluğa karşı koymak gerekli” diye konuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri