GÜNDEM

Saat 19.19'da tüm Türkiye İstiklal Marşı için tek ses oldu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bugün saat 19.19'da tüm Türkiye bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı halka sesleniş konuşmasında, "Yarın saat 19.19’da tüm statlarımız aydınlatılarak İstiklal Marşı yayını yapılacaktır. Milletimizi evlerinin pencerelerinden İstiklal Marşını okumaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

YURDUN DÖRT BİR YANINDA TEK SES TEK NEFES

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda da saat 21.00'de tüm Türkiye evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak İstiklal Marşı'nı okumuştu. Statlarda da İstiklal Marşı çalınmıştı. Yurdun dört bir tarafında seyrine doyum olmaz görüntüler ortaya çıkmıştı. Benzer tablolar bu akşam saat 19.19'da yaşandı. Balkon ve pencerelerden Türk bayrakları açan vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı okudu.

BAKAN KOCA DA VATANDAŞLARA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "19.19’da, 1919 ruhuyla tüm sesler birleşiyoruz. Tek yürek, İstiklal Marşımızı okuyoruz. Yaşama enerjisiyle dolu 83 milyon, Milli Mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919’un yeniden diriliş ruhunu günümüze taşıyoruz. Bu ruh, salgına karşı mücadele ve yeni hayat için de bize güç versin" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri