GÜNDEM

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Pegasus hava yollarına ait bir uçak pistten çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir yolcu uçağı pistten çıktı. Uçağın parçalandığı kazada yangın çıktığı görülürken yolcular tahliye edildi.

Ekiplerin çalışması devam ediyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak toprak zemine kaydı. Uçağın parçalandığı kazada ufak çaplı yangın da meydana geldi.

Yolcular uçaktan tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerinde ekiplerin çalışması sürüyor. 

Öte yandan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaza nedeniyle uçuşlar durduruldu.

TELSİZ KONUŞMALARI

İzmir-İstanbul seferini gerçekleştiren özel bir havayolu şirketine ait uçağın pistten çıkarak toprak zemine çıkmasının ardından telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Konuşmalarda, "İnişinin müteakiben pist başından mevcut rampaya doğru aşağıya indik şu an göremiyorum" diyalogları yer aldı.

Konuşmalarda, "İnişinin müteakiben pist başından mevcut rampaya doğru aşağıya indik şu an göremiyorum. Şu an göremiyorsunuz hızla ilerlemeye devam ediyoruz. Anlaşıldı bütün ekipler 2-4’teki çukurun oraya bütün ekipler oraya. Bütün ekipler oraya doğru gidiyoruz. Ambulanslarda gidiyor. Yangın patlama takip edebiliyor musunuz? Yangın patlama takip edebiliyor musunuz? Şu anda alev görülmüyor ama uçak parçalanmış, bütün ekipler müdahale etsin" diyalogları yer aldı.

İçinde 177 yolcu bulunan uçağın alev alıp 3 parçaya bölündüğü belirtildi.

Olay yerine itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş için izin bekleyen havadaki uçaklar İstanbul Havalimanı'na yönlendiriliyor.

"CAN KAYBI YOK"

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, kaza ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, uçakta 177 yolcunun bulunduğunu ve can kaybının olmadığını bildirdi.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Kazaye ilişkin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır." açıklamasında bulundu.

Vali Yerlikaya: "(Pistten çıkan uçak) Uçakta bulunan 171 yolcu ve 6 mürettebattan yaralı durumdaki 21 kişi, çevredeki hastanelere sevk edilmiştir"

YARALI SAYISI 52'YE YÜKSELDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 19.40 itibariyle 52 yaralımızı ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk ettik. 112 Acil, 110 İtfaiye ve AFAD ekiplerimizce başlatılan tahliye çalışmalarımız devam ediyor. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri