GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı! Neden Çin aşısı aldık? Çin aşısı güvenli mi? Koronavirüs aşısının fiyatı ne kadar?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısı hakkında merak edilen tüm sorulara cevap verdi. Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Fahrettin Koca Çin aşısının ucuz olduğu için değil güvenilir olduğu için alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın koronavirüs aşısıyla ilgili sorularına çok dikkat çeken yanıtlar verdi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan eleştirilere isyan etti. Bakan Koca "Türkiye bu kadar zavallı mı? Sonuçlarını bilmediğimiz aşıyı 83 milyona yapacağımızı mı düşünüyorsunuz? Türkiye bu kadar mı sorumsuz davranacak?" diye sordu. 

İngiltere bugün yurttaşlarına Covid-19 aşısı yapmaya başlıyor. Almanya'da Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci tarafından geliştirilen ve en güvenilir aşı olarak görülen BioNTech/Pfizer'in Covid-19 aşısı ilk kez İngiltere'de uygulanmış olacak.

Sırada diğer Avrupa ülkeleri, ABD, Uzak Doğu'da Japonya, Latin Amerika'da Meksika, Şili ve Peru var. Varlıklarıyla övündüğümüz Türk bilim insanlarının aşısına belki de az ve en son bizler erişmiş olacağız. Şimdilik BioNTech'ten 1 milyon aşı temin edilecek.

Bu arada Sağlık Bakanlığı, yönünü Çinli Sinovac'ın geliştirdiği aşıya çevirdi. Bu aşıdan 50 milyon doz sipariş verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı tedariki ve aşı hakkındaki belirsizliklerden ötürü eleştiriliyor. Saymaz, bu yöndeki eleştiri ve iddiaları sormak üzere Bakan Koca'yı aradığını belirtti.