GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'KİT paralarını Atatürk ödedi' iddialarını yanıtladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin'den satın alınan KİT'lerin paralarının Atatürk tarafından ödendiğine dair iddiaları yalanlayarak alınan bütün ürünlerin devletin kasasından karşılandığını söyledi.

Çin'den alınan test KİT'lerine ödenen paranın kaynağı son günlerde tartışma konusu haline getirilmişti.

ÇİN HÜKUMETİ ATATÜRK'ÜN YARDIMI SEBEBİYLE BEDAVA VERDİ DEMİŞLERDİ

Birçok muhalif hesaptan ortaya atılan iddiaya göre, Çin hükumetinin, 1940 yılında ülkelerinde yaşanan kolera salgını sonrası  Atatürk döneminde kurulan akademinin kendilerine yaptığı yardım dolayısıyla Türkiye'ye, koronavirüs tespitinde kullanılan tanı KİT'lerinin ücretsiz olarak verdiği söylenmişti.

Lakin yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili olan soruyu yanıtlayarak söylenenlerin gerçeğini yansıtmadığını söyledi.

ATATÜRK İDDİALARI YALAN ÇIKTI! 'PARASINI KENDİMİZ VERİYORUZ!' 

Bugün saat 19.00'da Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da bu konu soruldu.

Bakan Koca, bu iddiaların yalan olduğunu kesin bir dille yalanlayarak şu ifadeleri kullandı: ''Öyle bir durum yok! Biz gelen KİT'lerimize, aldığımız KİT'lere kendimiz paramızı vererek alıyoruz. İlaç dahil olmak üzere kendimiz parasını veriyoruz.'' 

Yorumlar 19 Yorum
Günün Manşetleri