GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan müjdeli haberler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüste son duruma ilişkin incelemelerde bulunmak için gitti Adana'da açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan müjdeli haber geldi. Koca, son bir haftada alınan tedbirlerle korona salgınının hızının kesildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son dakika açıklamasında, "Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik." dedi. "Adana’da vaka sayısı yüzde 66 azalma gösterdi." diyen Sağlık Bakanı Koca, "Adana'da büyüklerimizi daha iyi korumak konusunda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Temaslıların ne kadar erken tespit edersek salgın kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Adana'da 228 filyasyon ekibi çalışıyor." ifadesini kullandı. 

İşte Adana Valiliği'ni ziyaretinin ardından konuşan Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasından satır başları...

Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik.

Adana’da vaka sayısı yüzde 66 azalma gösterdi.

Adana'da büyüklerimizi daha iyi korumak konusunda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Temaslıların ne kadar erken tespit edersek salgın kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Adana'da 228 filyasyon ekibi çalışıyor.

Her fırsatta altını çiziyorum, temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgının kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye, dünyada filyasyonu, yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri.

Buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İhmal edilen tedbirler hepimize acılar yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden verilen her taviz, yeni hastalar olarak dönüyor. Bu anlamda Adana başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum.

Yorumlar
Günün Manşetleri