GÜNDEM

Sağlık Bakanı Koca: Salgını kontrol altına aldık

Bilim Kurulu Toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzleri güldürecek açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, "Güven yoksa böylesine büyük bir salgının üstesinden gelinemez. Bu mücadelenin şeffaf bir şekilde yönetildiğini düşünenlere teşekkür ediyorum. Bu güveni zedeleyecek sözlerin sahipleri bu tedbirleri tehlikeye atıyor. Sizlerden bu noktaya dikkat etmenizi istiyorum. Hastalığın bazı aşamaları ve ilgili tedavileri konusunda bilgiler vereceğim. Ölüm oranlarıyla ilgili bazı karşılaştırmalarda yapacağım." dedi.

"SALGINI KONTROL ALTINA ALDIK"

Salgının kontrol altına alındığını açıklayan Koca, "Koronavirüsle mücadelede her gün daha iyiyiz daha ilerideyiz. Elimizdeki veriler salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Ancak bu tedbirleri esnetirseniz bu çabamız boşa dönebilir. Tedbirleri uygularsak ölüm oranları düşüyor, yeni hasta sayımız azalıyor. Kesin olan budur. Hiçbir umut sizi rehavete sürüklemelidir. Mücadele azmi vermelidir." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca açıklamasının devamında şunları söyledi: Avrupa ülkelerinin, Amerika'nın karşılaştığı dramatik sahneleri yaşamamışsak sebebi açıktır. Türkiye'de hiçbir sonuç arka planı bilen için sürpriz değildir. Dünyanın pekçok ülkelerinde hastaların stadyumlarda, avm'lerde tedavi edilmeye çalışıldığını gördük.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri