GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı açıkladı! Koronavirüs hastalığını geçirenler aşı olacak mı?

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşı çalışmalarında sık sorulan sorulara, 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' sitesinden yanıt verdi. En çok merak edilen Koronavirüs hastalığını geçirenler aşı olacak mı? sorusu da cevabını buldu..

Sağlık Bakanlığı, günlük aşılanan kişi sayısının anlık takip edildiği 'Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu' sitesinden, aşılamaya ilişkin sık soruların sorulara da yanıt verildi. Peki Koronavirüs hastalığını geçirenler aşı olacak mı?

Sitede 'Sıkça Sorulan Sorular' başlığı altındaki bölümde aşının hastalığa karşı ne kadar süre koruyacağı, koronavirüs geçirenler, emzirenler, gebeler ve çocuklara aşı uygulanıp uygulanmayacağı, yan etki görülmesi halinde neler yapılması gerektiği gibi sık sorulan soruların cevapları yer aldı.

'Covid-19 geçirdim, yine de aşı yaptırmalı mıyım?' sorusuna, "Covid-19’u geçirenlerde koruyuculuk bir müddet daha devam etmektedir. Bu koruyuculuk düzeyi kişiyi bir süre daha Covid-19’a karşı koruyacağından hastalığı geçirmiş kişiler aşı uygulanacak gruplarda değildir" cevabı verildi.

'İnaktif koronavirüs aşısı emziren kadınlara uygulanabilir mi' sorusuna, "Emzirme döneminde inaktif Covid-19 aşısının uygulanmasına ilişkin veri bulunmamaktadır. Covid-19’u ağır geçirme riski yüksek olan emziren kadınlara kendi istekleri halinde aşı uygulanabilir" yanıtı verildi.