GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim ile ilgili yeni kararlar

Sağlık Bakanlığı "COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"ni yeniledi. Peki pozitif vaka çıkması durumunda okullarda ne gibi önlemler alınacak? Ayrıntılar haberimizde..

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken eğitime kademeli olarak geçilmesi planlandı. Sağlık Bakanlığı okullar için alınan yeni önlemleri açıkladı..

"Okullarda COVID-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Bölümü"nün eklendiği rehberde, alınacak önlemler sıralandı.

BİRDEN FAZLA VAKADA 14 GÜN İZOLASYON: Aynı sınıfta, eş zamanlı (14 gün içerisinde) birden fazla vaka çıkması durumunda, sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilecek. Bu öğrenciler eve gönderilecek ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacaklar.

TEK VAKADA OKULA DEVAM: Bir sınıfta öğrencilerden herhangi birine COVID-19 pozitif tanısı konulması durumunda, öğrenciler temaslı kabul edilecek ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam edebilecekler. Semptom veya yüksek ateşi tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Semptom göstermeyenler devam edecek.