GÜNDEM

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama

Sakarya'nın Hendek İlçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın duyulmasının ardından vatandaşlar deprem olduğunu düşündü. İşte havai fişek fabrikasındaki patlamadan ilk görüntüler..

Sakarya Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda büyük bir patlama gerçekleştiği bildirildi. Patlama sesi Adapazarı başta olmak üzere Sakarya, Kocaeli ve Düzce gibi şehirlerden de duyulduç Ölen ya da yaralanan bilgisi olmazken bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım patlama ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında 'Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var. Türkiye'de deposu en büyük olan fabrika. Deposunda 110 ton patlayıcı havai fişek olduğunu değerlendiriyoruz' dedi. 

DEPREM SANDILAR

Sakarya’daki patlama sesi ardından sosyal medyadaki bazı kullanıcılar deprem olduğunu; bazıları ise patlama meydana geldiğini ifade etti. Bölgede bulunan vatandaşlar patlamanın etkisini Twitter üzerinden paylaştılar.  Patlamanın olduğu fabrikanın 50 km ötesindeki yerleşim yerlerinde yaşayan insanlar bile deprem olduğunu zannedip sokaklara çıktı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu şu bilgileri aktardı:

Tabi burası sevindirici bir yanı var. Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Burada tam yetkili kimseye ulaşamadık. İtfaiye ve ambulansların dışında kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor. 150'ye yakın çalışanın olduğu, içerdeki insanların durumuyla ilgili net bir bilgimiz yok. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler.

SAKARYA TİCARET ODASI BAŞKANI AKGÜN ALTUĞ:

Kapasite raporlarına göre 195 kişinin çalıştığını biliyoruz, ancak içeride kaç kişinin olduğu bilinmiyor. İçeride kaç yaralının olduğu bilinmiyor. Şu an fabrika yöneticilerinin yanına gidiyoruz.  Yaklaşık 11 bin metre kare kapalı alanı var.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ 3 BAKAN GÖLGEYE GİDİYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor. 

HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDAKİ PATLAMA İLE İLGİLİ İLK GÖRÜNTÜLER

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri