GÜNDEM

Salgında büyük tehlike karantina kaçakları! Duyduklarınıza inanamayacaksınız

Koronavirüs testleri pozitif çıktı, evlerinde karantinada olmaları gerekiyordu. Halbuki onlar düğün düğün gezdiler, altın gününe gittiler hatta piknik yaptılar. Şimdi okuduklarınıza inanamayacaksınız..

Koronavirüs salgını Türkiye'de yayılmaya devam ederken en büyük tehlike karantina kaçakları oldu. Sorumsuzluklarıyla sadece kendilerinin değil tüm toplumun sağlığını tehlikeye atan vatandaşlar var! 

İşte o sorumsuzlara yurdun dört bir yanından birkaç çarpıcı örnek:

72 SAATTE 5 DÜĞÜN GEZDİ

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, hastanede korona tedavisi gören 80 yaşındaki kadının 72 saatte 5 düğüne gittiğini söyledi. Günaydın, “Teyzeye 'Son 72 saatte nereye gittin' diye soruyorlar. O da '5 tane düğüne gittim' demiş. Şimdi bu düğünlerin yasaklanmasının nedeni kim? Kurallara uymayanlardır. Kuralların hepsini kenara bırakıp, tedbirlere uymazsanız, vaka sayısı artacak, tekrar kısıtlamalar gelecek" diye isyan etti.

BAŞKA FABRİKADA KAÇAK ÇALIŞTI

Yine Vali Günaydın, Organize Sanayi Bölgesi’nde 14 gün evde karantinada kalması için izin verilen işçinin başka fabrikada kaçak çalıştığını da söyledi. Günaydın, “Bu olacak iş mi? OSB ve Kayseri Sanayi Odası’nı uyardık. ‘Yakın temaslıları da izole edin’ dedik” diye konuştu.