GÜNDEM

Şanlıurfa'daki Bazda Mağaraları dünyaca ünlü İngiliz gazetesinde yer aldı!

Işıklandırılmış Bazda Mağaraları Sanat Merkezi Projesi, İngiliz gazetesi Financial Times’ta yer aldı. Projenin başlamasıyla Bazda Mağaralarının hem yerli hem de yabancı turistler için bir çekim merkezi olması bekleniyor.

Işıklandırılmış Bazda Mağaraları Sanat Merkezi Projesi, dünyadaki kültür turizmi aktivitelerine yeni bir boyut kazandırarak tarih ve çağdaş yaşamın oldukça özel bir buluşma noktası olarak yansıyacak.

İNGİLİZ BASININDA SES GETİRDİ

Projenin başlamasından itibaren dünya basını ve turistlerin çekim merkezi olarak gündeme oturması beklenen Bazda Mağaraları bu kez ünlü İngiliz gazetesi Financial Times’ta yer aldı.  Yapılması planlanan proje; çağdaş, aktif ve modern bir kültürel destinasyon kimliği ile Şanlıurfa’nın gözdelerinden biri olacak. Bölgeye sağlayacağı büyük bir ekonomik katkının yanı sıra eğitim ve kültürel gelişim açısından da öncü bir proje olması hedefleniyor. 

2019 yılının “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinden sonra tanıtım açısından da önemli bir odak noktası haline gelen Şanlıurfa’nın; sürdürülebilirlik ve çeşitlilik bakımından yeni bir cazibe merkezi olacağına inanılan “Işıklandırılmış Bazda Mağaraları Sanat Merkezi Projesi”, Güzel Sanatlar Restorasyonu Uzmanı Michel Comte’un yüksek sanatçı kişiliği ve uluslararası bilinirliği sayesinden şimdiden ilgi olmaya başladı. 

TÜRÜMÜZÜN ‘EN ESKİ SİT ALANI’

Bazda Mağaralarının türümüzün ‘en eski sit alanı’ olarak nitelendirilen makalede Michel Comte’un uluslararası gazete olan Financial Times’da vermiş olduğu röportaj da bunu kanıtlar nitelikte. Makalede Bazda Mağaralarının uzaydan dahi görülebilecek fiziksel bir büyüklükte olduğu gibi bir iddiada da bulunulurken ayrıca destinasyon alanının güvenlik gerekçesiyle geleceğinden de endişe duyulduğuna dikkat çekiliyor. Yazıda ayrıca Michel Comte’nin çalışmasına Japon Mimar Mitsunori Sano’nun katkısına da yer veriliyor.

Harran’ın insanların tarım yapmaya başlamadan önce aya tapılan bir yer olduğuna ve en eski yıldızları gözlemevi olduğuna gönderme yapılıyor. 

KAYMAKAM ÇELİK KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ 

Projeye olan katkılarından dolayı Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, başta Michel Comte’a, Arhan Kayar’a ve Mitsunori Sano’ya teşekkürlerini ileterek; dünya ile yarışabilen markalaşan turizm yerleşkelerinin planlanması, turizm kentlerinin hızlı ve istikrarlı bir örgütlenmeye sahip olması hususunda el birliğiyle çalışmayı sürdürdüklerini ifade etti.

Kaymakam Çelik, Işıklandırılmış Bazda Mağaraları Sanat Merkezi Projesi ile bölgenin tarihi doğasını, geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan güçlü bir çağdaş sanat projesiyle ilişkilendirileceğini; arazi sanatı heykelleri ve müdahale ile birleştirilen hafif bir kurulum sayesinde Harran’a küresel turizm olanaklarını açmak için yeni bir bakış açısı kazandıracağını ifade etti.

Yorumlar
Günün Manşetleri