GÜNDEM

Saray'a giden CHP'li iddiası akıllara o videoyu getirdi

Rahmi Turan'ın 'Saray'a giden CHP'li Muharrem İnce açıklamasının ardından başlayan kaynak polemiği akıllara 'Üçgen biçiminde birbirimize takacağız' muhabbetini hatırlattı.

Rahmi Turan ile başlayan Saray'a giden CHP'li polemiği ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Asıl kaynağın kim olduğu belirsizliğini korurken yaşanan süreç akıllara CHP'li vekillerin rozet takma videosunu getirdi. CHP eski Genel Başkan Yardımcıları'ndan Hurşit Güneş "Bakın çok ilginç bir şey yapacağız. Üçgen biçiminde birbirimize takacağız. Ben Haydar Bey'e takacağım, Haydar Bey Mehmet Bey'e takacak, Mehmet Bey de bana takacak ve gazeteler için haber niteliğinde olan bir şey çıkacak" sözleri uzun süre makara konusu olmuştu.

"KAYNAĞIM TALAT ATİLLA'DIR"

Rahmi Turan önce Saray'a gittiği iddia edilen kişi ve sonra kaynağını şu sözlerle ifşa etmişti: Gerek ilk yazımda gerekse dün geceki açıklamalarımda kaynağımı asla açıklamayacağımı söylemiştim. Açıkçası; açıklamayı da düşünmüyordum. Fakat bana ‘Muharrem İnce’ ismini veren kaynağımın, bugün bazı haber sitelerine yaptığı ‘Rahmi Turan’ın haber kaynağı ben değilim’ açıklamasını görünce o ismi açıklamaya karar verdim. Bana Muharrem İnce ismini veren kaynağım gazeteci Talat Atilla’dır 

"HABERİ KILIÇDAROĞLU'NA DOĞRULATTIM"

Rahmi Turan açıklamasının arından hedef isim haline gelen Talat Atilla susklunluğunu yaptığı şu yazılı açıklama ile bozmuştu: Rahmi Turan “Gazeteci kaynağını açıklamaz” dediği için ve Rahmi Turan’ı korumak için “Benim dememeyi tercih ettim” Konuyu en ufak ayrıntısına kadar yazmanın vakti geldi. Haber bana geldiğinde çok yönlü çek ettim... Hatta, bununla yetinmedim. Bu haberi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da bir şekilde “Bu haber doğru mu?” diye doğrulattım.  Kaynağımın ismini söylemem söz konusu olamaz ama bir CHP’li… Ya Kemal Bey, ya da kendisinin konuşmasını beklerim doğrusu..

"SARAY'A GİDENLERİ BİLİYORUM"

Fox Tv canlı yayınına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, "Saray’a gidenleri biliyorum. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum. Her konuda konuşan Erdoğan bu konuda neden konuşmuyor." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar
Günün Manşetleri