GÜNDEM

Şehir şehir karantinaya alınan köyler listesi! Sivas ve Giresun'da hangi köyler karantinaya alındı?

Türkiye'de Çanakkale, Çankırı, Giresun, Gümüşhane, Kütahya, Sivas ve Yozgat'a bağlı olmak üzere 7 ilde 10 köy koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında karantinaya alındı.

Türkiye'de koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında salgının yayılmaması amacıyla bazı şehirlerin köyleri karantinaya alındı. Sivas, Yozgat, Kütahya, Gümüşhane, Gürisen, Çankırı ve Çanakkale'ye bağlı 10 köye giriş ve çıkışlar durduruldu. Malatya'da ise bazı mahalleler karantinaya sokuldu. Vaka tespit edilen mahalle veköylere giriş ve çıkışlar durduruldu.

İşte Türkiye'de koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan şehirler ve köyler:

Çanakkale karantinaya alınan köyler:

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Çan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köyün karantinaya alındığı bildirildi.

Çankırı karantinaya alınan köyler: 

Çankırı'da Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar köyün karantinaya alındığı bildirildi. Köy giriş çıkışlarında jandarma tarafından tedbirler alındığı aktarılan açıklamada, "Toplum Sağlığı Merkezi personelimiz tarafından da köyde yaşayan vatandaşlarımıza gerekli bilgiler verilmiş olup süreç, Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızca hassasiyetle takip edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Giresun karantinaya alınan köyler:

Giresun'un Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyü, koronavirüs  tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çamoluk ilçesinin Karadikmen köyünde koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği belirtildi.