GÜNDEM

Selahattin Demirtaş yeni bir sol parti kuruyor

"HDP'nin içi kaynıyor" diyen Sabah yazarı Mahmut Övür, Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın yeni bir soy parti kurmaya hazırlandığını açıkladı..

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür HDP'nin tutuklu eski EŞ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın, yeni bir sol parti kuracağını iddia etti ve "HDP'nin içi kaynıyor" dedi..

Mahmut Övür, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Demirtaş'ın son dönemde sık sık siyasi mesajlar vermesinin partiyi rahatsız ettiğini ifade etti.

İşte Övür'ün yazısının ilgili bölümü...

Demirtaş'ın özellikle "güçlendirilmiş parlamenter" sistem gibi Kürt siyasi kadrolarının öncelikleri arasında olmayan bir konuda canhıraş çalışması, sol medya ve sol partilere yakın durması yeni bir parti hazırlığının işareti olarak yorumlanıyor.

HDP'li Kürt siyasi aktörlere göre, Demirtaş'ın en önemli siyasi hedefi, Erdoğan karşıtlığı. Bir HDP'li şöyle diyor: "Demirtaş hala 'Seni başkan yaptırmayacağız' ruh hali içinde. Şöyle bir noktaya gelmiş, 'Erdoğan gitsin de ne olursa olsun.' Tıpkı CHP, sol liberaller ve FETÖ gibi.

Bu düşünce nedeniyle Demirtaş'ın Türk soluyla birlikte yeni bir parti kurması ihtimali var. Kurulursa kimse şaşırmasın. 

Bu çıkışıyla İmralı'nın seslendirdiği 'üçüncü yol' önerisine de karşı çıkmış oluyor. O bu çıkışıyla büyük kentlerden oy alabilir ama Kürtlerden ve özellikle bölgeden alamaz."

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri