GÜNDEM

Serdar Akinan skandal deprem AFAD iddiası! Soruşturma açıldı

Gazeteci Serdar Akinan, Elazığ depremi sonrası enkaz altındaki bir vatandaşın Erdoğan'la aynı kareye girebilmesi için 1 saat bekletildiğini iddia etti. Valilik Akinan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Serdar Akinan, KRT TV'de katıldığı programda Elazığ'da meydana gelen depremin ardından enkaz altındaki arama kurtarma çalışmaları ile ilgili ilginç iddia da bulundu.

Akinan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraf çektirmesi için AFAD yetkilisinin enkaz altındaki kadını 1 saat beklettiği iddiasında bulundu. Öte yandan Akinan, AFAD'ın bölgede bulunan arama-kurtarma ekipleriyle de uyumlu çalışmadığını ileri sürmüştü.

VALİLİK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Akinan'ın canlı yayında yaptığı bu açıklamaları sonrası Elazığ Valiliği, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu. Valilik yaptığı açıklamada, "Kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı yalan haberi sebebiyle suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Enkazda kalan insanları kurtarmak için canları pahasına çalışan kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı insanlık dışı yalan haberi sebebiyle, Elazığ Valiliğimizce Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Kamuoyuna duyurulur."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Enkazda kalan insanları kurtarmak için canları pahasına çalışan kurtarma ekiplerinin morallerini bozmak için yaptığı insanlık dışı yalan haberi sebebiyle, Elazığ Valiliğimizce Serdar Akinan hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. <br><br>❗Kamuoyuna saygıyla duyurulur <a href="https://t.co/Mca7PSAksn">pic.twitter.com/Mca7PSAksn</a></p>&mdash; T.C. Elazığ Valiliği (@elazig_valiligi) <a href="https://twitter.com/elazig_valiligi/status/1221537608498647043?ref_src=twsrc%5Etfw">January 26, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri