GÜNDEM

Serdar Akinan'a ABD'den 1 milyon dolar

Gazeteci Serdar Akinan Elazığ depreminde enkaz altında vatandaşların Cumhurbaşkanı Erdoğan gelene kadar bekletildiği söylemiş ve büyük tepkilere yol açmıştı. Serdar Akinan meğer Gezi sürecinde ABD'den 1 milyon dolarlık bir yatırım almış.

Serdar Akinan Elazığ depremi ile sözleriyle gündeme oturmuş ve tepkilerin hedefi olmuştu. Elazığ Valiliği'nce suç duyurusunda bulunulan Akinan medyada yeni oluşum içinde olduğunu ve bunun için Amerika'dan 1 milyon dolarlık bir destek geldiğini itiraf etti.

serdar akinan

GEZİ PROVOKASYONUNDA BAŞLAYAN SÜREÇ

Bir internet sitesinin haber toplantısında katılan Akinan'ın Türkiye'de yeni bir oluşum içine girdeklerini ve bunun kaynağının ABD'den sağlandığını söyledi. Gezi sürecinde oluşumun temellinin atıldığını belirten Akinan şöyle konuştu:

GİDİŞATTAN MEMNUN OLMAYANLAR VURGUSU

"Gezi sürecinin sonuna doğru Türkiye'de gidişattan memnuniyet duymayan bir kısmı Türkiye bir kısmı Amerikab'da yaşayan bir çok üst düzey yönetici biraraya gelmiş ve demorkasinin gelişmesi için bağımsız medyaya ihtiyaç var biz de buna para koyacağız demiş. Bunlar bana geldiler dediler ki Türkiye'de biz medyaya yatırım yapacağız. Kuralları belirleyelim. Bana bir kurallar çerçevesi dayattılar. Ve bunu kabul ettim."

ERSOY DEDE'DEN TEPKİ

Ersoy Dede Serdar Akinan'ın bu itirafları yaptığı videoyu Twitter'dan paylaşarak "Demek ki neymiş ? Serdar Akinan efendi, bu işleri yaparken ABD’den gelen fonları kullanıyormuş.. Ben desem ‘iftira ediyorsun’ derler. Kendi anlatsın" dedi. 

Yorumlar 8 Yorum
Günün Manşetleri